Hogyan tervezzünk egy régészeti túra

Hogyan járni hogy egy régészeti túra?

Számos első osztályú összetevők szükségesek – nagy telek, zökkenőmentes logisztikai és szenvedélyes és jól útmutatót. Talán a legnagyobb eleme mindent nekem, ha tervez túra a történet. Nem akarom, hogy csak rendezni egy útvonalat körül egy sor elszigetelt történelmi romok helyett szeretnék szőni a lenyűgöző mese, történelmi háttér-történet, ahol minden ősi város meglátogatjuk olyan, mint egy puzzle darab, hogy elválik egyre több fény az régió történelmét és kultúráját. Egyes történetek lényegük nyilvánvaló, mint utazás Törökország-szerte a nyomában Nagy Sándor, mások viszont sokkal alapos megfontolást.

Ismeri a környéket

Emlékszem az első alkalom, hogy valaha is vezetett régészeti túra vissza a 1996 tavaszán megkértek egy brit utazási társaság, hogy lépést a túravezető nyolc nappal az utazás feltárása ősi Caria Törökországban. Eleinte visszautasította, mert nem járt a fél oldalakat az útvonalra és álmodni sem vesz a csoport sehol nem lettem volna. Amikor felhívott másnap reggel, és megkérdezte megint, beleegyeztem, feltéve, hogy repülnek ki engem a következő nap, és bérel nekem egy dzsip vezetővel, így tudtam elszakítani körül helyek a forgószél felderítés. Ez volt a tűzkeresztségen, de az egyik, hogy is állt nekem nagyon jó helyette. Az egyik legfontosabb lecke, amit megtanultam, hogy nem számít, hogy mennyit tudsz a telek története, ha nem ismeri a környéket.

Dennis Jarvis – 2012

A legjobb megközelítés
Valójában az első dolgom, hogy ha kapok egy honlap legyen minden történelem eltűnik a fejemről. Számomra az első séta körül az oldalon szól gyakorlati, nem utolsósorban az is akarok kezdeni. Gyakrabban, mint nem tudom kiválasztani, hogy elkerüljék a megadott főbejárat és a megközelítés a helyszínen egy másik irányból – mind fizikailag, mind történetileg. Szeretem, hogy belépjen egy ősi úton, ha lehetséges, mint a szent utat, ami a templom Apollo Didyma. Szeretem, hogy hozzon létre egy drámai érzéke, mint a Stratonikeia, hellenisztikus alapítvány Caria.

Egy mérföld távolságra a főbejárat veszek csoportok egy kis utat fák, látszólag a semmi közepén, amely hirtelen barlang található egy hatalmas színház, lélegzetelállító kilátással. Ha a hely benőtt, és a vidéki Törökország egyik kecske útját néz ki elég jól, mint a többiek, néha ez csak egy eset, hogy a legjobb út körül.

Körbe-körbe
Egyszer kitaláltam utam körül az oldalon, azt rewalk az egész útra, és újra. Navigáció körül a helyszínen, a legfontosabb. Amikor én mutatja egy csoport körül nem akarom, hogy töltöttem időt, hogy megtaláljam az utat, és én biztosan akarom útvonal előre megtervezett a legjobb történelmi és drámai hatást.

Dennis Jarvis – 2012

Kutatás
Ezután ez esetben a mosás a könyvtárak, hogy húzza ki a legújabb ásatási és felmérési jelentéseket. Ez az, ahol a legjobb minőségű idegenvezető jön be a saját, friss tudás és élénk perspektíva helyett duma tanult gépies, vagy anyagi regurgitated kortól régi útikönyvek.

Az a tudat, utazás
Az irodában térképek kihúzta, és minden jön le, hogy megfeleltetett fel a helyszínek, a történet, és a logisztika. Sok a túrák Megoldható régészeti sétahajózás Törökországban fedélzetén handbuilt fa gulets. Ők egy csodálatos módja annak, hogy lépjen vissza az időben, nem csak hogy elkerüljék a szálloda változások, az utak és a forgalom, de ez gyakran a legjobb eszközt jelent az ősi civilizációk, mint a Lycians, akik lényegében a tengeri, irányulnia tenger.

Mi finomabb módon, hogy látogassa meg a város, mint Knidos, ahol Praxiteles hírhedt meztelen szobor Aphrodite állt egykor, mint a vitorla egyenesen a régi kereskedelmi kikötő és horgonyt mellett az ősi kikötés kövek. Utazás kulcsfontosságú eleme a történet, amit mondani, és hogy egy túra alapul utak vagy a tenger mindig igyekszem, és erényt a közlekedés, a rajz az ókori párhuzamok – legyen hajóroncsok, útleírás, vagy a klasszikus turista és zarándokok, akik ellátogattak, ugyanarra a helyre, és még vettem tapadós ajándéktárgyak.

Dennis Jarvis – 2010

A történet kibontakozik
Létrehozásakor az utolsó túra útvonal, a földrajz és a logisztika gyakorta a döntő szavazás, de ha lehetséges, szeretem kezdeni a kis és építeni. Azt hiszem, a Lycian körutazás működik, hogy az ötlet szinte tökéletesen. Az első pár oldalak lélegzetelállító helyeken, de önmagukban a romok szűkszavúak. Adnak mindenkinek a lehetőséget, hogy a csapágyak, hogy rendezze be a tájat, és talán megcsodálják egy törött sír, néhány feliratos kövek, vagy a páratlan darab szobor feküdt a földön. Ahogy múlnak a napok, a helyszínek kap nagyobb és lenyűgöző, az egyik egy bizánci templom, a következő van egy színház, egy másik egy fürdő … így minden helyen egy újabb réteg megértés, egy másik oldala az ókori építészet és a városi élet. Mire elérjük néhány a legnagyobb oldalak a világ – Aspendos, az egyik legjobb állapotban fennmaradt római színház és vízvezetékek, Perge, a város nagy sugárutak agoras bélelt oszlopok és fürdők bugyolálva márvány – a csoport már látott az alapokat, és a mulatság olyan méretűnek és nagyszerűségét.

Időzítés
Lehet, hogy a másik lényeges elem létrehozása régészeti túra az időzítés. Mindenekelőtt nem teletölteni túl sok. Én sokkal inkább adni mindenkinek a lehetőséget, hogy üljön be egy színház és élvezi a jelenetet, mindegy a nézet, a madárdal, a hangulat, mint beletöm három helyszínen egy nap egy forgószél küldetés. Ne közlekedjünk a legmelegebb hónap, és akkor is, ha ez egy hűvösebb szezonban, ne a nap melege, a kezdet kezdetén a fény annál jobb a kora reggeli és késő délután.

Mindig többet látni
Mindegy, hogy kapok egy étterembe ebédelni, ügyelve arra, hogy a hajtások nem túl hosszú, vagy valami különleges, mint az úszás a Patara ahol Szent Miklós született, mint a nap süllyed, mint egy narancs gömböt a tengerbe, az időzítés a legfontosabb. Ha ez azt jelenti, így néhány nagy helyek a túra útvonalát, ez rendben van, mindig azt gondolom, hogy ez egy jó ökölszabály, hogy hagyja néhány helyen az ismeretlen, így mindig van valami különleges, hogy jöjjön vissza.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.